FBiH: Uhapšen kantonalni premijer

U Federaciji BiH uhapšen je premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja.

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

11:29

Default images

Njega su uhapsili pripadnici Federalne uprave policije a nalog za hapšenje izdalo je Kantonalno tužilaštvo, objavio je "Dnevni avaz".Policija istovremeno pretresa više lokacija na području Bihaća,u tom kantonu.

Kako je objavila agencija Fena, osoba čiji su inicijali H.L. jutros je lišena slobode zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja isprave a po naredbi kantonalnog Tužilaštva, rečeno je iz Federalne uprave policije, a nezvanično je potvrđeno da je reč o Lipovači.

"Avaz" podseća da su istražitelji Federalne uprave policije ranije utvrdili da postoje osnove sumnje da je Lipovača u vreme dok je obavljao dužnost načelnika Opštine Bihać, 2007. godine, suprotno Zakonu o javnim nabavkama BiH potpisao ugovore o izvođenju dodatnih radova na određenim građevinskim objektima u Bihaću, u vrednosti od oko 650.000 evra.

Nedavno je u okviru ove istrage protiv Lipovače, na objektu Sportsko-rekreacionog objekta STENS u Bihaću, sprovedeno veštačenje.

Inače, ovo nije bila jedina prijava protiv kantonalnog premijera. Prošle godine objavljeno je da policija istražuje slučaj Gradski trg, privatizaciju Una-banke i druge, takođe iz vremena kad je on bio načelnik Opštine Bihać.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: