Papa: Osudite islamski terorizam

Papa Franja pozvao je sve verske i političke muslimanske vođe, kao i muslimanske intelektualce da "jasno" i nedvosmisleno osude islamistički terorizam.

Izvor: Beta

Nedelja, 30.11.2014.

21:31

Default images

U obraćanju novinarima u avionu u povratku iz Istanbula u Rim, upitan o terorizmu džihadističkih grupa, papa je rekao da je takvu nedvosmislenu osudu zatražio i u razgovoru sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

"Rekao sam mu da bi bilo lepo kada bi se svi muslimanski lideri sveta, politički, verski i univerzitetski, jasno odredili i osudili to nasilje koje šteti islamu", kazao je on.

To bi pomoglo većini muslimana, "kada bi to bile reči tih političkih, verskih, univerzitetskih vođa. Svima nam je potrebna globalna osuda" tog fenomena, dodao je papa.

Papa Franja je osudio one koji govore da su "svi muslimani teroristi". "Kao što ne možemo reći da su svi hrišćani fundamentalisti", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: