KiM: Rama i mapa "velike Albanije"

Albanski premijer se nakon posete Srbiji vratio u Albaniju preko Kosova, zastavši da pozdravi grupu Albanaca koji su nosili zastavu sa mapom "velike Albanije".

Izvor: RTS

Utorak, 11.11.2014.

18:12

Default images

Kako je javio RTS, Edi Rama je po prelasku administrativnog prelaza Končulj zastao i pozdravio Albance koji su držali zastavu "velike Albanije". Okupljeni su izvikivali - "velika Albanija".

Zbog iste takve zastave prekinuta je fudbalska utakmica Srbija – Albanija, 14. oktobra u Beogradu. Samo nekoliko sati ranije Rama je u Preševu izjavio da albanski narod ne sanja o stvaranju "velike Albanije", već o "velikoj Evropi koja će obuhvatati sve albanske teritorije".

Kolona vozila u kojoj je bio albanski premijer uputila se prema Prizrenu i ka prelazu Vrbnica, javlja RTS.

Na povratku iz Srbije večerao u Prizrenu

Premijer Albanije Edi Rama se na povratku iz Srbije zadržao na večeri u Prizrenu na Kosovu, u društvu ministra spoljnih poslova Kosova Envera Hodžaja i
gradonačelnika Prizrena Ramadana Muje.

Rami je na graničnom prelazu Bela zemlja, kod Končulja priređen topao doček od strane nekoliko stotina građana opština Kamenica i Gnjilane, koji su nakon informacija da se Rama za Albaniju vraća preko Kosova izašli i čekali nekoliko sati da ga pozdrave.

Albanski premijer je izašao iz automobila i pozdravio se sa nekolicinom građana koji su mu oduševljeno klicali, a onda nastavio put prema Prizrenu, gde je večerao u društvu Hodžaja i Muje.

Tokom boravka na Kosovu Rama nije davao izjave medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: