Donjeck: Žestoka paljba od jutros

Intenzivna artiljerijska vatra izbila je rano jutros u Donjecku, na istoku Ukrajine, a jačina detonacija nije dosad viđena u od septembarskog prekida vatre.

Izvor: B92

Nedelja, 09.11.2014.

08:58

Default images

Oružana vatra u blizini centra grada Donjecka počela je noćas, u 02:00 sata po lokalnom vremenu i mogla se čuti, istog intenziteta, i dva sata kasnije, naveli su izveštači agencije AFP sa lica mesta.

Francuska agencija navodi da, za sada, nije moguće proceniti posledice artiljerijskog napada, zbog policijskog časa tokom noći koje su nametnule proruske vlasti u Donjecku i obližnjoj Makivki.

Posmatrači Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) izrazili su zabrinutost pošto su bili svedoci prisustva neobeležene kolone tenkova, artiljerijskih topova i boraca u kamionima kako se premeštaju kroz istočnu Ukrajinu pod kontrolom proruskih snaga.

Jučerašnji izveštaj OEBS usledio je dan pošto je ukrajinska vojska saopštila da je primetila veliku kolonu tenkova i drugog teškog naoružanja da ulazi u zemlju iz Rusije, u delu granice koja je pod kontrolom pobunjeničkih boraca.

AFP navodi da Rusija poriče umešanost u borbama na istoku, iako otvoreno daje političku i humanitarnu podršku proruskim snagama u Ukarjini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: