U Rusiji 40.000 izbeglica iz UKR

Više od 40.000 izbeglica iz Ukrajine je u prihvatilištima u Rusiji, izjavio predstavnik ruskog ministarstva za vanredne situacije Aleksandar Drobiševski.

Izvor: Tanjug

Subota, 08.11.2014.

14:40

Default images

U Rusiji ima 844 objekata za privremeni smeštaj gde boravi više od 40.000 ukrajinskih državljana koji su morali da napuste domovinu, a medju njima je skoro 12.500 dece, rekao je on.

U tim prihvatilištima izbeglice dobijaju sve što im je potrebno, uključujući medicinsku i psihološku pomoć.

Drobiševski je kazao da je ministarstvo za vanredne situacije isporučilo humanitarnu pomoć u region Donjecka u jugoistočnoj Ukrajini, prenosi TAS S.

U periodu od 23. avgusta do 4. oktobra šest konvoja je isporučilo više od 7.600 tona humanitarne pomoći u Donjeck i Lugansk.

Pomoć je sadržala hranu, vodu, posteljinu, agregate, filtere za vodu, lekove i gorivo, dodao je Drobiševski.

Ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov je ranije izjavio da će uskoro krenuti sedmi konvoj humanitarne pomoći za region Donjecka pošto su obavljene sve formalnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: