Kelin: Kijev krši dogovor iz Minska

Granatiranje Donjecka i tenkovski napad na grad Jasinovataja predstavlja kršenje sporazuma iz Minska i Ženeve, kaže stalni ruski predstavnik u OEBS Andrej Kelin

Izvor: Tanjug

Petak, 07.11.2014.

11:03

Default images

On je optužio centralne vlasti u Kijevu da se ne pridržavaju ni protokola ni memoranduma iz Minska, kao ni saopštenja iz Ženeve u svim njihovim delovima, prenosi Tas.

Podsećajući da su u granatiranju Donjecka stradali dečaci u školskom dvorištu, Kelin je izneo zahtev za temeljnom istragom tog događaja. On je istakao da ni OEBS, ni njegova Posmatračka misija još nisu izneli nikakve detalje o tom tragičnom događaju.

U izveštaju OEBS-a od 5. novembra, objavljenom danas, nema informacija o granatiranju škole, već se samo pominje kako su članovi Misije tokom dana "na mahove čuli intenzivno granatiranje u severnim predgrađima Donjecka, u blizini aerodroma".

U Specijalnoj posmatračkoj misiji OEBS-a su izjavili za Tass kako će o ovom slučaju biti napravljen poseban izveštaj i da je njen tim na licu mesta, obavljajući istragu i uzimajući izjave od očevidaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: