Vals: Još ne šaljemo brodove Rusima

Francuski premijer Manuel Vals izjavio je da se još nisu stekli uslovi da Francuska isporuči Rusiji dva vojna nosača helikoptera "mistral".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.11.2014.

20:49

Default images

"Danas još nisu ispunjeni uslovi za isporuku brodova Rusiji", rekao je Vals tokom posete Beogradu.

Francuska je već mesecima na mukama zbog ugovora o prodaji dva vojna broda Moskvi - s jedne strane, mogućnost isporuke "Mistrala" ljuti saveznike Pariza s obzirom na evropske sankcije Rusiji zbog ukrajinske krize, a sa druge - Francuskoj prete veliki gubici ako ne ispoštuje obaveze iz ugovora.

Francuski ministar finansija Mišel Sapen izjavio je pre nekoliko dana da još nisu ispunjeni uslovi da Pariz isporuči Moskvi prvi od ukupno dva ratna nosača helikoptera "Mistral", a ti uslovi su, kako je obrazložio, da se situacija u Ukrajini normalizuje i Rusija u tome igra pozitivnu ulogu.

Sapen je time demantovao izjavu zamenika ruskog premijera Dmitrija Rogozina da je Rusija dobila poziv da 14. novembra prisustvuje svečanoj primopredaji prvog od dva broda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: