Pucano na dron OEBS-a u Ukrajini

U sedištu OEBS-a u Beču saopšteno da je na dron njihove misije koja prati primirje u istočnoj Ukrajini pucano protivavionskom municijom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.11.2014.

19:30

Default images

Međutim, kako je saopšteno, letelica se prizemljila neoštećena, a SAD su optužile “proruske separatiste” da stoje iza napada.

Incident se dogodio na nebu iznad Mariupolja u nedelju tokom glasanja za organe vlasti u proruskim regionima Donjecku i Lugansku, dok je dron leteo na oko 1.500 metara visine, prenela je agencija Rojters.

Član OEBS misije iz SAD naveo je da je prema lokaciji sa koje je pucano “bilo jasno da su gadjali proruski separatisti”, a američki ambasador u OEBS Danijel Baer pozvao je Moskvu da “iskoristi svoj uticaj na separatiste i omogući misiji OEBS da ispuni svoj mandat”.

Moskva, kao ni rukovodstvo u Donjecku i Lugansku nisu komentarisali ove navode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: