Tek je prvi sneg, a već problemi

Prvi sneg u Srbiji doneo je i prve velike probleme. Veliki broj građana na jugozapadu ostao je bez struje, a deo Niša ostao je bez grejanja.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

16:30

Default images

Prvi sneg je naravno odmah izazvao i probleme. Bez struje je ostalo oko 46.000 potrošača na području Prijepolja, Raške, Nove Varoši, Čačka, Guče, Sjenice i Ivanjice. Vlažan sneg doprineo je kidanju niskonaponske mreže.

"Putevi su neprohodni, struje nema već drugi dan, kada pada snijeg po nedelju dana smo bez struje", kaže Aco Biočanin iz mesne zajednice Bare.

Visina snežnog pokrivača na pojedinim mestima, posebno u planini, sada je i do 30 centimetara. Na regionalnim pravcima vozila saobraćaju uz dodatni oprez. Međutim, meteorolozi ističu da je sneg sasvim očekivan.

"Statistika kaže da u oktobru, odnosno krajem oktobra mi na Sjeničko-pešterskoj visoravni uvek negde imamo neka dva dana pod snežnim pokrivačem, tako da ovo nije iznenađenje", kaže Fadil Mahmutović iz meteorološke stanice Sjenica.

U Nišu, s prvim hladnim danima nastali su problemi s grejanjem.

Zbog curenja na magistralnom toplovodu kod nekih korisnika grejanja radijatori su ostali hladni.

U ceo region, uz nagli pad temperature, stiglo je i obilje padavina. Tako je u Ljubljani poplavljeno 900 objekata nakon obilne kiše i bujanja reka u celoj Sloveniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: