Priveden brat premijera Albanije

Olsi Rama, brat premijera Albanije Edija, priveden je na stadionu Partizana zbog sumnje da je učestvovao u incidentu na utakmici Srbija-Albanija, saznaje B92

Izvor: B92

Utorak, 14.10.2014.

22:59

Default images

Zvanične potvrde ove informacije nema, a iako su se pojavile informacije da je Olsi Rama i uhapšen, mediji iz Tirane i Prištine tvrde da je on nakon pregovora sa policijom pušten i da se vraća u Albaniju.

Prema saznanjima B92, što potvrđuju i albanski izvori, VIP loži stadiona Partizana privedena je grupa Albanaca, među kojima je bio i Rama, a, kako prenose mediji, pripadnicima policije je pokazao pasoš Sjedinjenih Američkih Država.

Kako prenosi RTS, sumnja se da je Rama upravljao bespilotnom letelicom, koja je poletela sa krova crkve u Humskoj.

Iako nema zvaničnih potvrda i detalja o ovom slučaju, posle odluke UEFA da nema gostujućih navijača, od ranije je bilo najavljeno da će biti uhapšeni svi navijači Albanije koji se pojave na stadionu.

RTS je objavio da je dobio potvrdu o hapšenju u MUP-u. Rama je bio u VIP loži, sa delegacijom iz Albanije, čije prisustvo nije zabranjeno, a kako pišu beogradski mediji, Rama i njegova pratnja su se na stadionu našli na "insistiranje ambasadora iz Evropske unije".

Veliki incident se dogodio u jeku nagoveštaja poboljšanja odnosa Srbije i Albanije, zbog čega je za 22. oktobar najavljena poseta Beogradu premijera Albanije Edija Rame, što bi bio prvi slučaj dolaska premijera Albanije u Srbiju u poslednjih 70 godina.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je nakon skandalozne provokacije albanskih navijača, koji su na bespilotnu letelicu okačili zastavu tzv. velike Albanije, a nakon toga je izbio opšti metež na stadionu i tuča na terenu.

U 42. minutu nad stadionom Partizana se pojavila letelica na daljinsko upravljanje koja je nosila albansku zastavu sa porukom na kojoj je bila mapa velike Albanije i male Srbije. Sudija je prekinuo meč, zastavu je uhvatio Stefan Mitrović, a nekoliko igrača Albanije prišlo je i započelo tuču.

Više fotografija i informacija na ovom linku.

Dva čoveka čiji su likovi bili na zastavi koja je isprovocirala nerede na stadionu Partizana su političar Ismail Đemali i ratni vođa Isa Boljetini.

Olsi Rama - saradnik Džordža Soroša, novinar i naučnik

Olsi Rama je mlađi brat premijera Albanije, rođen je 1969. godine, a zaposlen u kompaniji Pegasus Komunikejšns, a pre toga je radio u kompaniji Delfinus Medikal Tehnolodžis, a prethodno je radio kao naučni istraživač i menadžer projekata u medicinskom institutu Barbara En Karmanos u Detroitu.

Od 1993. do 1997. godine je bio programski direktor fondacije Otvorenog društva za Albaniju, koja je bila sponzorisana od strane fondacije Soroš.

U aprilu 1997. godine preselio se u SAD, gde je, kako se navodi na sajtu instituta u kojem je zaposlen, bio na udaru tajnih službi zbog saradnje sa Džordžom Sorošem, zbog novinarskih aktivnosti u pokrivanju “albanskih pobuna“.

Na svom Linkedin profilu napisao je da je kao profesionalni košarkaš nastupao za Dinamo iz Tirane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

331 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: