Patrijarhu borbeni avion na poklon

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril je tokom posete jednoj fabrici aviona na krajnjem istoku zemlje dobio na poklon borbeni avion suhoj SU-35.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

17:25

Default images

Vest o nesvakidašnjem poklonu objavljena je na internet-stranici Ruske pravoslavne crkve, na kojem se precizira da je tokom obilaska postrojenja patrijarh radnicima podelio ikone koje je prethodno blagoslovio.

Kako prenosi agencija Rojters, poglavar Ruske crkve se tom prilikom obratio zaposlenima ističući važnost odbrane domovine.

"Rusija ne može biti ničiji vazal, jer Rusija nije samo država, već čitava jedna civilizacija, hiljadugodišnja istorija, kulturni rasadnik, enormna sila", poručio je patrijarh Kiril.

"Da bismo mogli da živimo slobodni, moramo da budemo sposobni da odbranimo našu domovinu ukoliko se za to ukaže potreba", istakao je on, prenosi agencija RIA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: