Početak škole uz štrajk prosvetara

Nova školska godina počeće u ponedeljak u Srbiji za oko 900.000 osnovaca i srednjoškolaca, među kojima je 68.500 đaka prvaka.

Izvor: Beta

Nedelja, 31.08.2014.

23:15

Default images

Početak nove školske godine obeležiće i štrajk upozorenja koji sutra u 12 časova na beogradskom Trgu Nikole Pašića, organizuje Unija sindikata prosvetnih sindikata, negodujući zbog najavljenog smanjenja plata prosvetarima za deset odsto.

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika najavili su da će u ponedeljak organizovati jedino prijem djaka prvaka.

Ostali reprezentativni sindikati prosvetnih radnika odlučili su da ne organizuju štrajk pre početka razgovora sa predstavnicima vlade.

Školska godina će nesmetano početi i u delovima Srbije koji su pretrpeli najveće štete tokom majskih poplava.

Kako je najavio ministar prosvete i nauke Srdjan Verbić, tri škole u Obrenovcu radiće u tri smene dok se ne završe radovi na obnovi oštećenih škola u tom gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: