Obrenovac: Brže izdavanje rešenja

Tokom avgusta će u Obrenovcu biti izdata sva rešenja za obnovu poplavljenih kuća onima koji nemaju imovinsko-pravne probleme u svojim domaćinstvima.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 11.08.2014.

08:50

Default images

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je za Radio-televiziju Srbije rekao da postoje imovinsko-pravni problemi kod jedne trećine stanovnika Obrenovca, ali da će se truditi da u opštini budu "maksimalno fleksibilni" što se tiče prikupljanja dokumentacije kako bi sredstava za obnovu što pre stigla ugroženima, ali uz ispoštovanu pravnu proceduru.

"Postoji više stotina različitih slučajeva od toga da je vlasnik preminuo, pa nije završena ostavinska rasprava, do toga da na jednoj parceli ima dva domaćinstva da nisu odvojena brojila", rekao je Čučković.

Oni kod kojih postoji problem te prirode, prema njegovim rečima, biće telefonom obavešteni šta je problem, da to isprave kako bi u što kraćem roku dobili sredstva na računu.

Od danas se, nakon dodatnog slanja pravnika, kao i računara i štampača u Obrenovac, očekuje izdavanje oko 300 rešenja dnevno, a kako je naveo Čučković, do sada je izdato 748 rešenja.

Svi koji su nezadovoljni rešenjima mogu da se žale Republičkoj komisiji za nadoknadu štete, rekao je Čučković, dodajući da komisija ima rok od 10 dana da odgovori na žalbe. Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenovića potvrdio je da očekuje da će danas biti izdato 300 rešenja za isplatu materijalne pomoći posle majskih poplava.

Mladenović je rekao da je pojačan broj pravnika i da će na ovaj način sa izdavanjem 300 rešenja dnevno biti postignut tempo koji je neophodan da bi građani, koji su pogođeni poplavama, mogli da dobiju materijalnu pomoć i da počnu sa obnavljanjem svojih objekata.

Mladenović je u Jutarnjem programu TV Pink najavio da očekuje dodatno ubrzanje rekonstrukcije i renoviranje oštećenih objekata da bi na taj način u predstojećem periodu na jesen ili ove zime ti objekti bili osposobljeni za normalan život.

Zamenik gradonačelnika Beograda je naveo da je potrebno izdati oko osam i po hiljada rešenja i da će, ukoliko bilo potrebe, biti upućeno još pravnika i tehničkih lica da bi građani što pre dobili rešenja.

"Obezbeđeni su uslovi za još dodatnih 10 pravnika, koji danas počinju, sa onih 16 koje smo ranije poslali", dodao je Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: