Udario Tijanu kolima, pa je ubio

Mesar Dragan Đurić (1980) iz Beograda, koji živi u Surčinu, ubio je Tijanu Jurić (15), rekao je ministar policije. Nesrećnu devojčicu prvo je udario kolima.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.08.2014.

10:16

Default images

Udario je Tijanu svojim vozilom, prišao joj kad je tražila pomoć, uhvatio ju je za vrat, uvukao u auto, odvezao na 10 km od Sombora, ubio i zakopao, kaže ministar.

Devojčica je bila udarana i ubica joj je skinuo odeću, a obdukcijom će se utvrditi da li je bila i silovana, kazao je ministar na konferenciji za novinare povodom ubistva petnaestogodišnje Tijane.

Ministar Stefanović je saopštio da je zasad utvrđeno da Tijana, nakon što ju je udario kolima, nije imala teže povrede.
Foto: Tanjug
"Nažalost, ispunile su se naše najgore slutnje... Policija je juče uhapsila monstruma koji je počinio ovo delo... Zbog ovakvog monstruma i dela nekad mi je žao što je Srbija ukinula smrtnu kaznu, očigledno da naše društvo nije zrelo za evropske norme ponašanja", rekao je Stefanović.

Istraga je dosad pokazala da ubica nije imao saučesnika, a ministar je istakao da uhapšena osoba "nije pokazivala nikakve znake kajanja".

"Kada smo utvrdili o kome se radi, započeli smo opservaciju u kasnim prepodnevnim satima, a on se nalazio u svojoj mesari, sekao meso, ponašao se kao da se ništa nije desilo. I u daljem toku dana bilo je primetno potpuno odsustvo bilo kakvog kajanja, bilo kakvog ljudskog ponašanja", rekao je ministar. On je dodao da je dat nalog da se lice privede, iako nije odavalo utisak sumnjive osobe, zbog nade da će Tijana biti pronađena živa u njegovoj kući.

Uhapšeni je ispitan i na poligrafu, gde je pao na svim pitanjima, a u narednom delu obrade priznao je delo i odveo policiju do mesta gde je bilo telo.

"Nije odranije poznavao Tijanu, nije bilo međusobne komunikacije i, bez namere da olakšavam, ne možemo da tvrdimo da je ovo danima pripremao, iako ne kažem da nije pripremao tog dana", rekao je ministar. Stefanović je dodao da je osumnjičeni, nakon što je ubio Tijanu, njeno telo zakopao "nekom zemljom koju je imao u gepeku", ali je dodao da ta zemlja nema veze s nekim eventualnim planiranjem ovog ubistva. Kako je istakao, Tijana i ubica se nikada pre nisu sreli.
Foto: Tanjug
Ministar je rekao da je osumnjičeni za svirepo ubistvo imao neke manje prestupe, ali ništa slično ovome, a dodao je i da je u pitanju veoma krupan čovek, visok oko dva metra i težak oko sto kilograma.

Policija je pokazala visok nivo profesionalizma i uz gotovo nepostojeće dokaze na početku istrage uspela da pronađe ubicu, a posao je bio otežan, jer nisu postojali raniji kontakti žrtve i ubice, pa nije mogao da se utvrdi motiv zločina, rekao je Stafanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

340 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: