I danas se očekuju obilne padavine

U Srbiji će danas preovlađivati oblačno i svežije vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U većini mesta se očekuju obilne padavine.

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.08.2014.

07:34

Default images

Danas se u većini mesta očekuju obilne padavine do 20, a u zapadnim i centralnim krajevima lokalno do 40 litara po kvadratnom metru za 12 časova, ponegde sa pojavom grada, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Sutra u četvrtak 7. avgusta u većini mesta očekuje se oko 20 litara za tri časa, upozorio je RHMZ.

U Srbiji će sutra preovlađivati oblačno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode sa pojačanim vetrom i pojavom grada, a u zapadnim krajevima i sa obilnijim padavinama.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura iznosiće od 14 do 18, najviša dnevna od 25 do 29 stepeni.

I u Beogradu će sutra preovlađivati oblačno vreme, povremeno sa kišom, kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko 18, a najviša dnevna oko 26 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 14. avgusta, u petak biti promenljivo oblačno vreme, sa lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavina.

Od subote biće pretežno sunčano i toplo vreme, a temperatura vazduha će biti iznad prosečnih vrednosti, u većini mesta od 30 do 32 stepena.

Poslednjeg dana perioda očekuje se osveženje sa kišom i pljuskovima.

U Srbiji je sinoć upaljen crveni meteo-alarm. Snažno nevreme praćeno jakom kišom i grmljavinom najviše je pogodilo centralnu i zapadnu Srbiju, tokom noći jaka kiša padala i u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: