Grad vraća Zoo-vrt pod svoju kapu

Skupština Beograda donela je odluku o vraćanju osnivačkih prava Grada Beograda u javnom preduzeću Zoološki vrt, u Jezeru Ada i u Gradskom zavodu za veštačenje.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

15:51

Default images

Povodom mogućeg smenjivanja direktora Zoološkog vrta Vuka Bojovića, gradonačelnik Beograda Siniša Mali je kazao da je "završen konkurs za nove direktore javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd i da će se komisija baviti konkretnim kandidatima koji će na nove funkcije stupiti najverovatnije u septembru".

Mali je odluku o vraćanju osnivačkih prava grada ocenio kao značajnu i naveo da su pojedine institucije "dosad bile ostavljene da lebde u vakuumu".

Prethodnih meseci se u medijima spekulisalo o tome da će uskoro dugogodišnji direktor Zoološkog vrta Vuk Bojović biti smenjen.

Skupština grada Beograda imenovala je na današnjoj sednici i nove vršioce dužnosti direktora više gradskih JP, a nove šefove dobili su SRC Tašmajdan, Pijace i Infostan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: