Teroristi nemaju raketni sistem BUK

Glavni tužilac Ukrajine Vitalij Jarema saopštio je danas da proruske snage u Donjeckoj i Luganskoj oblasti ne poseduju ukrajinske raketne sisteme BUK i S300.

Izvor: B92

Petak, 18.07.2014.

09:27

Default images

"Nakon što je oboren putnički avion, predstavnici vojske su izvestili predsednika države da teroristi nemaju naše raketne sisteme BUK i S300", rekao je Jarema, prenosi Itar-tass.

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko je ranije izjavio da je avion malezijske kompanije oboren raketnim sistemom BUK, a predsednik Ukrajine je obaranje aviona okarakterisao kao "teroristički akt", optuživši proruske snage u Donjeckoj oblasti.

Oni su , medjutim, odgovorili da su malezijski putnički avion oborila dva ukrajinska vojna aviona koja su nadletala region u poslednjih nekoliko dana, navodi BBC.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je juče da su ukrajinske vlasti odgovorne za pad putničkog aviona "Malezija erlajnsa" iznad istočne Ukrajine, istakavši da se to ne bi dogodilo da Kijev nije ponovo pokrenuo vojnu ofanzivu protiv proruskih snaga na istoku zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: