SNS: Demokratska stranka ne razume

Demokratska stranka očigledno nije razumela ostavku Lazara Krstića na mestu ministra finansija u Vladi Srbije, saopštila je Srpska napredna stranka.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.07.2014.

19:33

Default images

SNS je navela da postoje različite metode "čišćenja đubreta" koje je ta stranka ostavila za sobom.

"Naime, da bi se neutralisao sav javašluk koji nam je ostavila Demokratska stranka, stručni ljudi su radili i danju, i noću, i mesecima razmatrali različite metode rešavanja problema, koji su nam ostali od brojnih političko-marketinško-ekonomskih eksperimenata demokrata - nerealnog povećanja penzija pred izbore 2008. godine, i nakon izbora, kao i dinamiku povećanja plata u javnom sektoru, sve i samo zbog toga da bi bili na vlasti", navodi se u saopštenju naprednjaka.

SNS ističe da nije bilo zemlje u regionu koje nisu sprovele neophodne reforme u jeku ekonomske krize, od 2008. do 2012. godine, samo je tadašnja vlast u Srbiji, predvođena DS-om, brinula samo o svojoj popularnosti, a ne o građanima, i za četiri godine sve su uništili - uništili su privredu Srbije, povećali nezaposlenost sa 14,4 na čak 26,1 odsto, a javni dug su za četiri godine povećali sa 34,2 na 62,5 odsto bruto domaćeg proizvoda, dok je samo u privatnom sektoru bez posla ostalo 318 hiljada ljudi.

"Da bi demokratama bilo jasnije postoji razlika u čišćenju smeća. Da li će biti odvoženo savremenim kamionima, ili na teži način, lopatama, je razlika u metodu, a rezultat DS-ovih višegodišnjih bahaćenja, prevara i katastrofalnih ekonomskih odluka uvek je isti - uništili su sve što su mogli", navode iz SNS-a. Srpska napredna stranka poručuje i da će učiniće sve da se donesu apsolutno sve neophodne mere da Srbija ozdravi, da se reformiše, da uposlimo mlade, a sačuvamo najugroženije, i nikada se nećemo baviti sakupljanjem jeftinih političkih poena i populizmom samo da bi uživali privilegije i sačuvali vlast, kao što je to sramno, i na teret svih građana Srbije, činila Demokratska stranka.

Krstić je ranije danas saopštio da je dao ostavku na mesto ministra finansija u Vladi Srbije.

Premijer Vučić je, obraćajući se nakon govora Krstića, potvrdio da je do neslaganja došlo "zbog cifara".

Krstićeva ostavka je "najobičnija farsa", koja ima za cilj da skrene pažnju javnosti s toga da je Vlada usvojila katastrofalan Zakon o radu, saopštila je DS.

"Nema većeg populizma od SNS-ovog"

Demokratska stranka saopštila je večeras, reagujući na saopštenje SNS u kome naprednjaci ističu da se neće baviti nikada sakupljanjem jeftinih političkih poena i populizmom, da od te rečenice nema većeg populizma.

DS u saopštenju "čestita piscu" poslednjeg saopštenja SNS na tvrdnji da se SNS "nikada neće baviti sakupljanjem jefitinih političkih poena i populizmom samo da bi uživali privilegije i sačuvali vlast".

Demokrate ujedno i obaveštavaju SNS "da od te rečenice nema većeg populizma, demagogije i sakupljanja jefitnih političkih poena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: