Bez rasprave o Krstićevoj ostavci

Lazar Krstić podneo je danas ostavku na tu funkciju, koju će, shodno Zakonu o Vladi, skupština konstatovati bez rasprave.

Izvor: B92

Subota, 12.07.2014.

19:11

Default images

Ministar može, ukoliko to želi, a prema zakonu, da je obrazloži.

Zakon o Vladi kaže da ministar ostavku upućuje predsedniku vlade, koju premijer prosleđuje predsedniku Narodne skupštine.

Skupština na prvoj narednoj sednici bez rasprave prima k znanju da je ministar podneo ostavku i time mu prestaje mandat.

Kako je Tanjugu ranije rečno u kabinetu predsednice skupštine, sednica može da se očekuje u utorak.

Kada je reč o ovlašćenjima ministra koji je podneo ostavku, u Zakonu o vladi se navodi da je on dužan da obavlja tekuće poslove dok mu ne prestane mandat.

Ovlašćenja ministra kome je prestao mandat vrši član vlade koga premijer ovlasti, a kako je rekao Aleksandar Vučić, tu funkciju će obavljati ministar privrede Dušan Vujović.

Predsednik vlade dužan je da predloži Narodnoj skupštini izbor novog ministra u roku od 15 dana od prestanka mandata prethodnog ministra, a novi ministar je izabran većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika.

Ministar finansija Lazar Krstić podneo je danas ostavku na tu funkciju, a kao razlog za to naveo je neslaganje s Vučićem oko visine smanjenja plata i penzija. Premijer Vučić je, obraćajući se nakon govora Krstića, potvrdio da je do neslaganja došlo "zbog cifara". Kako je naveo, Krstić će ostati njegov savetnik, a svojim znanjem pomagaće i ministarki Kori Udovički.

Lazar Krstić je za ministra finansija izabran 2. septembra prošle godine, kao deo rekonstruisane tadašnje Vlade Srbije. Više o tome čitajte na našim Biz stranama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: