Stefanović: Biće još hapšenja u MUP

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da postoji volja da se korupcija i povezanost sa kriminalom u policiji svedu na apsolutni minimum.

Izvor: Blic, Tanjug

Nedelja, 06.07.2014.

08:06

Default images

"Ima korupcije u policiji i kontakata sa kriminalom, kao i u svakom segmentu društva. Medjutim, sada postoji volja da se to svede na apsolutni minimum", rekao je Stefanović u intervjuu za "Blic".

"Neće se to završiti na šestorici saobraćajnih policajaca koji su uhapšeni u Kniću jer su uzimali mito. Takve stvari, za razliku od nekog prethodnog perioda, neću stavljati pod tepih", istakao je Stefanović.

On je dodao i da je naložio da mu se dostave svi predmeti na kojima se radi, da, kako je rekao, "ne bi bilo posle iznenađenja kada neki predmeti iznenada 'isplivaju'".

"Ipak, nije sve u rukama policije. Tužilačka istraga je u rukama Tužilaštva i mi u velikom broju slučajeva radimo po njihovom nalogu", kaže ministar unutrašnjih poslova.

Na pitanje da li je zadovoljan stanjem u MUP-u kakvo mu je ostavio bivši ministar Ivica Dačić, on je odgovorio da ne može da kaže da je zadovoljan, ali i da je stanje bilo loše kada je Dačić MUP preuzeo.

"Međutim, mislim da on nije dovoljno uradio da ga promeni na bolje", dodaje Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

209 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: