Šta je Kosmajac radio u Crnoj Gori

Dragoslav Kosmajac, koga je Vučić označio kao najvećeg narko-bosa, u poslednjih pola godine je bar 10 puta bio u Crnoj Gori, gde se sastajo s kriminalcima.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.06.2014.

11:22

Default images

"Na graničnim prelazima između Srbije i Crne Gore evidentirano je da je Kosmajac za poslednjih pola godine najmanje deset puta ulazio u Crnu Goru", potvrđeno je podgoričkom "Danu" u policiji.

List piše, prema saznanjima iz policije, da se on u Kotoru i Herceg Novom sastajao sa licima koja su "bezbednosno interesantna", a povezana su sa kriminalnim grupama u tim gradovima.

Policija sumnja da je Marko Dabović iz Herceg Novog bio jedan od saradnika Dragoslava Kosmajca. Dabović je, inače, optužen da je pripadnik grupe Darka Šarića, a nedavno je pušten iz pritvora nakon što je položio jemstvo od 300.000 evra. Prema tim saznanjima, Kosmajac i njemu bliski ljudi održavali su kontakte sa članovima barske kriminalne grupe koju je predvodio sada pokojni Luka Đurović.

Kosmajac, poznat po nadimku Skakač, jer je istovremeno sarađivao sa više klanova koji su neretko bili i u sukobu, sastajao se u Crnoj Gori i sa pripadnicima grupe Armina Muše Osmanagića iz Bara, koji je dovođjen u vezu sa ubistvom urednika "Dana" Duška Jovanovića, ali nikada nije procesuiran zbog toga.

Jedan od njegovih najbližih saradnika je Bojan Stanojković (44), koji je bio organizator posebnog kanala za šverc droge iz Južne Amerike. Stanojković je, po policijskim dokumentima, ravnopravno sarađivao sa Šarićem u zajedničkoj akciji krijumčarenja više od dve tone droge, odnosno bio Kosmajčeva veza sa pljevaljskim narko-bosom.

U tim dokumentima, kako piše list, Kosmajac je označen kao jedan od najuticajnijih narko-dilera u Evropi. Stanojkovićevi podređeni bili su Boban Stojiljković i Marko Dabović iz Herceg Novog, koji su uhapšeni u aprilu 2011. godine.

Inače, Kosmajac je u Crnu Goru ušao prošle nedelje, u noći između petka i subote, a svaki trag mu se gubi u nedelju uveče. On je dve noći boravio u svojoj vili u mestu Strp kod Risna, a u Crnoj Gori pretpostavljaju da je odatle otišao u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo, prema pisanju medija, poseduje. U međuvremenu, slovačke vlasti, čiji je pasoš Kosmajac koristio, saopštile su da su taj dokument proglasile nevažećim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: