Porošenko Rusiji: Dela, a ne reči

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko pozvao je danas Rusiju da podrži njegov mirovni plan "delima, a ne rečima".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.06.2014.

13:20

Default images

U govoru u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Strazburu, Porošenko je pozvao Moskvu da podrži mirovni plan tako što će zaustaviti ubistva civila i vojnika i sprečiti naoružane separatiste da prelaze rusku granicu ka Ukrajini.

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je juče na produženje primirja u istočnoj Ukrajini u telefonskom razgovoru sa liderima Francuske, Nemačke i Ukrajine.

Putin je, takođe, ove sedmice uputio pismo Savetu federacije na ime predsednice Valentine Matvijenko, u kome je izneo predlog da se ukine pravo koje je dobio od tog tela "o upotrebi Oružanih snaga Ruske federacije na teritoriji Ukrajine.

Najmanje 300 ljudi poginulo je na istoku Ukrajine tokom poslednjih nekoliko sedmica, u borbama između proruskih i ukrajinskih snaga. Ukrajina je prošlog petka objavila jednostrani prekid vatre sa separatistima, podsetio je AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: