“Putin i Porošenko da sarađuju”

Fransoa Oland i Angela Merkel pozvali su Vladimira Putina i Petra Porošenka da zajedno rade na prekidu vatre u Ukrajini.

Izvor: B92

Sreda, 25.06.2014.

18:49

Default images

Francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel pozvali su danas predsednike Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Petra Porošenka, da "zajedno rade na primeni prekida vatre u Ukrajini".

"Oni su primili k znanju prve korake ruskih vlasti u cilju smirivanja krize na istoku Ukrajine i ohrabrili su dvojicu predsednika da zajedno rade na uspostavljanju mehanizma proveravanja primene prekida vatre uz pomoć Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS)", saopštila je Jelisejska palata.

Oland i Merkelova su takođe zatražili da Porošenko i Putin sprovedu "efikasnu kontrolu rusko-ukrajinske granice", dodaje se u francuskom saopštenju.

Putin je juče zatražio od gornjeg doma ruskog parlamenta, Saveta Federacije, da ukine odluku od 1. marta o upotrebi ruske vojske na teritoriji Ukrajine.

Porošenko je pozdravio Putinovu odluku, ocenjujući da je to "prvi konkretni korak" ka rešavanju situacije na istoku te zemlje.

Putin je takođe apelovao da se produži privremeni prekid vatre koji za sada traje do petka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: