Toni Bler: Puna podrška Srbiji u EU

Bivši šef britanske vlade Toni Bler pružio je tokom razgovora sa premijerom Vučićem u Beogradu, punu podršku pristupanju Srbije EU.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.06.2014.

16:19

Default images

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa bivšim premijerom Velike Britanije Tonijem Blerom. Tema razgovora bio je proces pridruživanja Evropskoj uniji, saopšteno je iz Vlade Srbije.

U saopštenju se navodi da je premijer Vučić predstavio političke i ekonomske reforme koje srpska vlada planira da sprovede u narednom periodu, i zatražio od gospodina Blera da svojim vezama i ugledom pomogne Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

Bivši britanski premijer izrazio je zadovoljstvo zbog napretka Srbije i pružio jaku podršku procesu evropskih integracija i namerama Beograda da sprovede sve neophodne reforme, prihvativši da u tom procesu pomogne srpskoj vladi, dodaje se u saopštenju.

Bler je, nakon što je otišao s funkcije premijera Velike Britanije, osnovao "Tony Blair and associates", organizaciju koja je se bavi lobiranjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

442 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: