NUNS: Ko je oborio Peščanik?

Nezavisno udruženje novinara Srbije izražava zabrinutost zbog jučerašnjeg vičešasovnog hakerskog napada kojim oboren sajt portala Peščanik.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.06.2014.

10:59

Default images

NUNS poziva nadležne policijske organe za sajber kriminal da otkriju i javno objave ko stoji iza ovog po svemu sudeći organizovanog napada na medij.

Urednica portala Peščanik Svetlana Lukić izjavila je da je taj sajt oboren pošto je objavio tekst kojim se ukazuje na ozbiljne indicije da je deo doktorata ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića plagijat.

"Peščanik.net je oboren hakerskim DOS napadom koji se odvija velikim brojem pristupa na sajt istovremeno. Neuobičajeno velika poseta počela je od kada smo objavili tekst, negde između 16 i 17 sati, i napad traje sve vreme, podignemo sajt, oni ga obore i tako stalno", rekla je Svetlana Lukić agenciji Beta. Ona je navela da je napad bio najozbiljniji kada je tekst o doktorskom radu pomenut u sinoćnjoj emisiji "Utisak nedelje" na televiziji B92.

Urednica Peščanika navela je da će biti obavljena detaljna analiza koja bi trebalo da ukaže na odgovorne za obaranje sajta i da će podaci biti dostavljeni odeljenju policije za borbu protiv sajber kriminala.

Sajt Peščanika od jutros je ponovo dostupan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: