URS pred gašenjem

Ujedinjeni regioni Srbije uskoro će i zvanično prestati da postoje, saznaju „Novosti“.

Izvor: B92

Subota, 31.05.2014.

22:59

Default images

Kako piše ovaj list, raspad regionalista otvoreno je najavljen na sednici stranačkog predsedništva ove sedmice, pošto je gotovo celokupno rukovodstvo rešeno da se vrati u matične stranke.

Pritisnuti izbornim fijaskom, odlaskom lidera Mlađana Dinkića i zaostalim dugom iz predizborne kampanje koji prevazilazi milion evra, funkcioneri URS nagoveštavaju da će staviti katanac na stranačku bravu.

Za većinu njih, to neće biti kraj političke karijere, pošto su, uglavnom, ponikli iz jakih političkih uporišta u svojim gradovima .

Tako će Veroljub Stevanović, kako saznajemo, potpuno aktivirati stranku „Zajedno za Šumadiju“, kojoj će sedište biti u Kragujevcu.

Miroslav Aleksić i Vidoje Petrović iz Loznice trebalo bi da osnuju Narodnu partiju Srbije, a već su počeli pregovore i sa Dušanom Petrovićem i njegovom „Zajedno za Srbiju“ o eventualnom savezništvu.

Vladan Vasić, funkcioner URS iz Pirota, ne ostavlja rezerve: "Pošto je na sednici Predsedništva praktično najavljen raspad URS, mi ostajemo u „Koaliciji za Pirot“.

I Boško Ničić ne planira da ulaže energiju u URS: "Ideja mi je da formiram novu regionalnu stranku za istočnu i južnu Srbi".

URS je nastao od G 17 plus i lokalnih i regionalnih partija i koalicija 16. maja 2010. godine. Tada je za predsednika izabran Mlađan Dinkić. Već dok su pristizali rezultati izbora, 16. marta uveče, kad je bilo jasno da njegova stranka ne prelazi cenzus, Dinkić je podneo ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: