"OEBS podržava rešenje krize u UKR"

Vršilac dužnosti predsednika OEBS-a Didije Burkhalter je u razgovoru s predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom pružio uveravanja da OEBS podržava Ukrajinu.

Izvor: B92

Petak, 30.05.2014.

21:40

Default images

Porošenko je izneo kako ceni angažovanje OEBS-a i njegove specijalne posmatračke minisije u Ukrajini, kao i napore Burkhaltera da izgradi dijalog sa svim zainteresovanim stranama.

Porošenko je takodje pozvao Burkhaltera da prisustvuje njegovoj predsedničkoj inauguraciji u Kijevu, što je šef OEBS-a prihvatio.

Dvojica sagovornika su razgovarala o predstojećim koracima u primeni raznovrsnih mera za deeskalaciju, pri čemu je Burkhalter naglasio važnosti dijaloga o nacionalnom jedinstvu, kojim bi rukovodila sama Ukrajina.

Burkhalter je potvrdio spremnost OEBS-a da pomogne u izradi programa za razoružavanje nelegalno naoružanih grupa i pojedinaca.

Burkhalter je takodje izrazio zabrinutost zbog pogoršanja bezbednosne situacije u istočnim delovima Ukrajine i naglasio kako će zarobljavanje pripadnika specijalne posmatračke misije ograničiti mogućnost da ta misija obavi svoje zadatke, što je neprihvatljivo.

Šef OEBS-a se zahvalio Porošenku zbog angažmana ukrajinskih vlasti oko trenutnog i bezuslovnog oslobadjanja pripadnika specijalne posmatračke misije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: