Sukob ambasadora RUS i UKR u SB UN

Ambasadori Rusije i Ukrajine sukobili su se prošle noći na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom talasa nasilja na proruskom istoku Ukrajine.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.05.2014.

08:44

Default images

Međutim, obojica su pozvala Savet bezbednosti da prekine nasilje.

Ambasador Rusije Vitalij Čurkin je rekao da bi Savet bezbednosti trebalo da pozove Ukrajinu da prekine "vojni haos" i "prizna potrebu da uzme u obzir interese svih građana te zemlje".

Ukrajinski ambasador Jurij Sergejev pozvao je Savet bezbednosti da zahteva da Rusija povuče svoje vojnike i paravojne grupe iz Ukrajine.

Sergejev je dodao da Rusija mora pozvati stotine Čečena, Kozaka i plaćenika da napuste Ukrajinu.

On je takođe rekao da Ukrajina želi mirno rešenje, ali da Rusija mora prestati sa destabilizacijom istoka Ukrajine i podrškom separatizmu.

Čurkin je na to odgovorio kako je veoma teško govoriti o dijalogu "dok ubijate ljude".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: