OEBS: Demokratski izbori u Ukrajini

Međunarodni tim posmatrača pohvalio Ukrajinu zbog održavanja predsedničkih izbora, koji su "u velikoj meri bili u skladu sa demokratskim normama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.05.2014.

14:28

Default images

Međunarodna posmatračka misija, koju je predvodio OEBS, osudila je prisilna zatvaranja lokalnih izbornih komisija od strane naoružanih grupa, otmice, upade u privatne kuće i konfiskovanje opreme i izbornog materijala, čiji je cilj bio "uskraćivanje prava gradjanima da glasaju", prenosi Rojters.

Andreas Gros, šef posmatračke delegacije Saveta Evrope, ističe kako izuzetan kvalitet jučerašnjih izbora daje legitimitet novom predsedniku Ukrajine da odmah započne "inkluzivni dijalog" sa svim gradjanima u istočnim regionima zemlje u cilju obnavljanja poverenja.

Konditorski tajkun Petro Porošenko, koji je po svemu sudeći već u prvom krugu obezbedio izbornu pobedu, izjavio je danas kako mu je prioritet gušenje pobune proruskih separatista na istoku Ukrajine, gde naoružane grupe u dva regiona drže pod kontrolom neke strateške punktove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: