Gašić s ministrom Belorusije

Ministar odbrane Bratislav Gašić sastao se u Moskvi s beloruskim kolegom Jurijem Žadobinom sa kojim je razgovarao o saradnji dve zemlje u oblasti odbrane.

Izvor: Beta

Subota, 24.05.2014.

12:16

Default images

Kako je saopšteno, Gašić je tokom Treće moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti, zahvalio beloruskom kolegi na pomoći koju je ta država uputila poplavljenim područjima Srbije kao i na podršci Belorusije očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Dva ministra su ocenila da su politički odnosi Srbije i Belorusije tradicionalno dobri i prijateljski ali da je dosadašnja saradnja u oblasti odbrane bila na relativno niskom nivou.

"Saradnju je moguće razvijati u oblasti vojno-ekonosmke i naučno-tehničke saradnje, kroz remont i nabavku delova za vazduhoplove, modernizaciju sredstava naoružanja i vojne opreme.

Dogovoreno je da se u narednom periodu definiše opšti pravni okvir saradnje i obezbedi kontinuitet susreta na visokom nivou", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: