Obrenovac: Voda, mulj, nered (FOTO)

Stanje u Obrenovcu je bolje, ali su pojedini delovi te opštine i dalje pod vodom. Građanima se preporučuje da se ne vraćaju dok ne bude gotova dezinfekcija.

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.05.2014.

18:02

Default images

Zamenik Operativnog štaba za Obrenovac i okolinu Slavko Jevđević rekao je danas da su delovi Šljivica, Zabrežja, Dudova i mesta Save u tom beogradskom naselju i dalje pod vodom, ali da je stanje mnogo bolje nego što je bilo.

(Beta)
"Imamo problema u mestima Šljivice, Zabrežje, Dudovi i Sava gde su još uvek pod vodom. Tretiraju se sredstvima za dezinfekciju kako ne bi došlo do zaraza", kazao je novinarima u Obrenovcu Jevđević.

On je dodao da je uprkos tim problemima, stanje na teritoriji Obrenovca mnogo bolje i da se voda povlači.
(Beta)
"Sve se preduzima da ne dođe do narušavanja zdravlja ljudi, a pozivamo građane da sarađuju i slušaju instrukcije nadležnih organa", objasnio je zamenik Operativnog štaba.

Komandant Protivterotističke jedinice Goran Dragović kazao je da se i dalje radi na evakuaciji stanovništva, ali i hvatanju "kriminalaca koji koriste situaciju".
(Beta)
Šef Kriznog štaba ispred Uprave za veterinu Dušan Ljuština preporučio je građanima da se dok ne bude gotova dezinfekcija bez preke potrebe ne vraćaju u svoje domove.

On je dodao da je do sada 200 tona uginulih životinja sklonjeno i da se radi na dezinfekciji prehrambenih objekata i mesara u naselju.
(Beta)
Jedan od stanovnika Obrenovca Slobodan Isailović kazao je da došao samo po presvlake za decu i da u naselju nema mnogo ljudi.

"Ulice su prohodne, osim što u dubljim delovima naselja ima vode koja je počela da širi užasno neprijatan miris. Ja sam na drugom spratu, tako da do mog stana voda nije došla, ali su stanovi u prizemlju skroz poplavljeni", kazao je Isailović koji trenutno boravi u beogradskom naselju Banovo brdo.
(Beta)
Kada se prilazi Obrenovcu, sa strana su raspoređeni džakovi sa peskom, a policija reguliše ko će ući u naselje.

U samom naselju, voda se mestimično povukla. U strogom centru, oseća se neprijatan miris uginulih životinja, ali se voda uglavnom povukla.

Neke od kuća su i dalje poplavljene, a neki stanovnici su se već vratili u svoje domove i počeli sa čišćenjem.
(Beta)
Vode ima u neposrednoj blizini hotela "Obrenovac" gde su zvaničnici MUP-a Srbije davali izjave, ali novinarima nije bilo dozvoljeno da postavljaju pitanja.

Jedna od novinarki koja je pitala za trenutnu dubinu vode prekinuta je rečenicom "Nema pitanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: