Davenport: Srbija što pre u EU

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport izjavio je da je zajednički cilj Brisela i Beograda da Srbija što pre postane član EU.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.05.2014.

19:51

Default images

Davenport je večeras priredio prijem povodom dana Evrope, sa kojeg je poručio da Srbija da ima još mnogo toga da uradi na putu ka EU, ali da nema sumnje da su Beograd i Brisel odlučni da ostvare zajednički cilj - što skorije članstvo Srbije u EU.

"Ovo je bila sjajna godina za odnose Srbije i EU. Srbija može da bude ponosna na ono što je do sada postigla", izjavio je Davenport, podsećajući da je u EU pre 10 godina primljeno 10 članica, a kasnije još tri.

Davenport je naglasio da se proširenje nastavlja i da će biti uključene zemlje zapadnog Balkana, među kojima je i Srbija.

On je ocenio da su nedavne posete visokih zvaničnika EU - Ketrin Ešton i Štefana Filea - jasan signal za podršku članstvu Srbije u EU.

Davenport je dodao i da je uloga Delegacije EU u Beogradu da podržava Srbiju i pomogne joj da ostvari svoje ciljeve.

Prijemu su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, kao i ministri u Vladi Ivica Dačić, Nikola Selakovć, Nebojša Stefanović, Kori Udovički, Jadranka Joksimović, Ivan Tasovac, Vanja Udovičić i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Osim njih, na prijemu su bili i predstavnici diplopmatskog kora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: