Kraljevo: Pacijent ubio hirurga

Poznati kraljevački hirurg Slobodan Lukić (66) preminuo je u Zdravstvenom centru Studenica, rekao je Beti direktor Centra Zvonko Veselinović.

Izvor: Beta

Nedelja, 04.05.2014.

10:08

Default images

Lukić je jutros bio teško ranjen u ulici Vojvode Stepe kod Male pijace, kada je B.M. (76) iz Kraljeva, u njega pucao iz pištolja sa više hitaca, posle čega je pokušao da izvrši samoubistvo. Kako javlja RTS, napadač je bivši pacijent koji je bio nezadovoljan lečenjem.

Napadača su u pokušaju samoubistva sprečili prolaznici.

Prema rečima jednog očevica, muškarac sa štakom je prišao Lukiću, i direktno pucao u njega ispred jedne prodavnice.

"Video sam jednog čoveka sa štakom kako prilazi muškarcu, neposredno kraj mene i iz pištolja puca u drugog čoveka, koji se posle dva ispaljena hica još uvek držao na nogama, zatim pao, a čovek sa pištoljem je uprkos tome nastavio da puca u njega, ispalivši još pet-šest hitaca", kaze Betin izvor koji želi da ostane anoniman.

Sagovornik Bete objašnjava da je napadač sa pištoljem hladnokrvno prešao ulicu prema Maloj pijaci, gde je pokušao da puca sebi u glavu, u čemu su ga sprečili prolaznici.

Na mesto nesreće su odmah izašli hitna pomoć i policija, Lukić je prebačen u Zdravstveni centar Studenica gde je preminuo.

"Pokušali smo sve. Reanimacija je trajala dva sata ali nismo uspeli da ga spasemo", rekao je Tanjugu Zvonko Veselinović.

Napadač imao dozvolu za oružje

Policijska uprava Kraljeva saopštila je da je na Lukića pucao B.M. iz tog grada, i da je proverama utvrđeno da je on imao odobrenje za držanje oružja.

U saopštenju se precizira da je dežurnoj službi Policijske uprave Kraljevo oko 8.30 sasti prijavljeno je da je u Ulici Vojvode Stepe došlo do pucanja iz vatrenog oružja i da su na mesto događaja odmah izašli pripadnici policije koji su zatekli jednu ranjenu osobu koju je ekipa hitne pomoći prevezla u kraljevački Zdravstveni centar Studenica.

U saopštenuu se navodi da se sumnja da je B.M, rođen 1938. godine, hicima iz pištolja ranio kraljevačkog hirurga Lukića, rođenog 1948. godine, nakon čega je pokušao samoubistvo i da je ranjeni hirurg, koji je pre dolaska uviđajne ekipe prevezen u Zdravstveni centar, podvrgnut hirurškoj intervenci, preminuo nakon tri sata.

Proverama je utvrđeno da je B. M. imao odobrenje za držanje oružja izdato u ranijem periodu.

U toku je rad na rasvetljavanju svih okolnosti izvršenja tog teškog krivičnog dela i utvrđivanju motiva, a o događaju je odmah obaveštena zamenik Višeg javnog tužica koja je, u prisustvu kriminalističke policije, izvršila uviđaj, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

170 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: