Suspendovani lekari DZ Novi Beograd

Dvoje lekara DZ Novi Beograd je suspendovano, dok se ne utvrde sve okolnosti oko navodnog nepružanja pomoći dečaku koga su juče udarila kola na pešačkom prelazu

Izvor: B92

Četvrtak, 01.05.2014.

16:20

Default images

U pitanju je preventivna suspenzija, a u ponedeljak će biti ispitane sve činjenice u vezi sa tim slučajem.

Naime, pojedini mediji su objavili da su lekari ovog Doma zdravlja odbili da pruže pomoć dečaku koga je udario automobil u Ulici Goce Delčeva, na mestu koje se nalazi nedaleko od te zdravstvene ustanove.

Naime, jedna prolaznica je, dok je dete ležalo na asfaltu, kako tvrdi, potrčala u ovaj dom zdravlja i od osoblja zatražila pomoć, koju, kako je navela, nije dobila. Kako su objavili pojedini mediji, osoblje ove zdravstvene ustanove najpre je ženu uputilo na Hitnu pomoć, a zatim su je šetali od ordinacije do ordinacije, a da, na kraju, niko od tih doktora nije ni stigao do deteta. Za to vreme do deteta je stigla Hitna pomoć.

Međutim, medijske navode demantuju iz DZ Novi Beograd, iako nisu još utvrdili sve okolnosti ovog događaja. Vršilac dužnosti direktora DZ Novi Beograd Radomir Kovačević ipak navodi da je reč o notornim neistinama.

B92 je bezuspešno pokušao da dođe do autorke posta koji je pokrenuo ceo slučaj, a u međuvremenu v.d. direktora Doma zdravlja Novi Beograd Radomir Kovačević kaže da lekari nisu odbili da pruže pomoć dečaku i najavljuje da će u ponedeljak biti utvrđene sve činjenice.

Kovačević je, ipak, doneo odluku da do daljeg suspenduje dvoje lekara koji su juče bili u smeni. Ovo je, kako je rekao za B92, preventivna suspenzija, a u ponedeljak, u toku prepodneva biće ispitane sve činjenice u vezi sa ovim slučajem.

"Apsolutno su neistinite tvrdnje iznete u medijima da su lekari uskratili pomoć povređenom detetu. Istina je da je žena o nesreći obavestila dežurnog doktora Doma zdravlja "Novi Beograd“. Naš lekar je prvo pozvao Hitnu pomoć, a potom i doktorku koja je bila šef smene i njih dvoje su zajedno krenuli da pruže pomoć detetu. Međutim, u tom trenutku je već stigla Hitna pomoć na mesto nesreće", kaže doktor Kovačević.

"Ja sam kontaktirao načelnika opšte prakse i doktorka mi je rekla da su kolege odmah krenule. Ta nesreća se desila na nekih stotinak metara od Doma zdravlja, da su odmah krenule da ukažu pomoć detetu, međutim hitna pomoć je došla za nekih 6, 7 minuta tako da nije bilo potrebe da lekari doma zdravlja reaguju. Ja sam naložio da se odmah u ponedeljak napravi unutrašnji stručni nadzor, do tada dok se ne utvrde sve činjenice, kolege će biti suspendovane", rekao je Kovačević za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: