Poranili zbog mesta za roštilj

Prvi maj se obelžava širom sveta a u Srbiji i regionu postoji običaj da se u zoru izlazi na Prvomajski uranak u prirodu. Neki su poranili zbog mesta za roštilj.

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2014.

23:51

Default images

Jedno od tradicionalnih mesta za prvomajski uranak je i Košutnjak, a mnogi su zarad dobrog mesta za šator i roštilj, pristigli i dva dana ranije.

"Stigli smo jutros u pet i bićemo tu dva-tri dana. Poneli smo vreće za spavanje gde ćemo da spavamo, i topliju garderobu, sve smo spremili. Ovo je zagrevanje, poranili smo malo, došli smo u pet podpodne da postavimo ovo, i da zauzmemo nase mesto", pričaju prvi posetioci Košutnjaka koji su poranilli na uranak.

Ni niske temperature, kiša i promenjljivo vreme nisu sprečili one koji žele da praznik rada dočekaju na otvorenom.

"Ma kakvi hladno, kako ljudi u Sibiru , a nama hladno na plus 10 stepeni. Došli smo pre nekih sat vremena radi mesta i lokacije u slučaju da padne kiša imamo podignut šator, o svemu smo razmišljali na vreme, nije ni prva ni poslednja kiša".

I dok se Košutnjakom širi, prijatan miris logorske vatre i roštilja, nadležni su preduzeli neophodne mere opreza.

"Mi smo redovno ovde, svakog prvog maja vodimo računa o bezbednosto od požara, uništavanja, o smeću, o čistoci. S obzirom na njihove godine, to je sve omladina u pitanju , moglo bi se svašta očekivati da može da se desi", poručuje Željko Dostanić iz Srbija Šume.

Dok se neki tek pripremaju za uranak, gradska komunalna preduzeća mole sve sugrađane koji će prvomajske praznike provesti na nekom od izletišta da iza sebe ne ostavljaju smeće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: