Čije su stvari predsednika opštine?

Opština Blace i bivši predsednik te opštine Nebojša Milosavljević, već dve godine vode neobične sudske sporove, oko inventara u kabinetu predsednika opštine.

Izvor: Beta

Sreda, 30.04.2014.

10:41

Default images

Tri sudska spora Milosavljević je već dobio, a pred sudom se sada dokazuje kome pripada stalak za papir od pletene žice. "U pripremi su nove tužbe", kazao je Beti Nebojša Milosavljević.

Sporne su bile pokretne stvari iz kancelarije predsednika opštine Blace, razni suveniri, umetničke slike, knjige, karta opštine, maketa jedrilice.

Pored ostalog, i sasvim neobični predmeti, cveće, akvarijum za ribe i 20 riba iz akvarijuma i jedna drvena stolica. Većinu sporova je rešio Apelacioni sud u Nišu.

Milosavljević je pred tim sudom dokazao da su u pitanju pokloni, koje je on lično dobijao, kako kaže od značajnih ljudi. U tri sudska spora je dokazao da umetničke slike, ulje na platnu, maketa jedrenjaka, akvarijum za ribe, jedna karta opštine i drvena stolica pripadaju njemu. On je te stvari doneo u kancelariju predsednika opštine, radi, kako kaže, "estetskog izgleda".

"Bitna mi je bila estetska pozicija u kabinetu predsendika, i zato sam doneo sve te stvari. Stolica je od jasenovog i bagremovog drveta, a oni nisu hteli da mi je vrate, pa sam morao da ih tužim. U akvarijumu je bilo dvadesetak ribica, i one su služile svrsi, poboljšanju estetskog kapaciteta u kabinetu", rekao je Milosavljević.

Milosavljević, član DS, je bio predsednik opštine Blace deset godina, kaže da su ribe u akvarijumu živele sedam godina, a za to vreme je jedan opštinski službenik bio zadužen da održava akvarijum i hrani ribice.

Međutim, posle smene vlasti, ribice su uginule a akvarijum bačen u podrumske prostorije, tako da Milosavljević i zbog toga priprema novu tužbu.

On tvrdi da novoizabrani opštinski funkcioneri nisu hteli da mu mirnim putem vrate stvari.

Sa druge strane, zamenik predsednika opštine Blace Milivoje Ralić (SPS), kaže da Milosavljeviću niko nije osporavo da uzme svoje stvari i da opštinski funkcioneri nisu krivi što su uginule ribe u akvarijumu, kao i da su navodi Milosavljevića netačni.

"Pokvarila se pumpa u akvarijumu i ribe su uginule. Nečuveno je to da neko u službene prostorije unosi svoje stvari. A stolica je nabavljena ilegalnim putem. Ništa mu nismo branili da odnese, a on nas tuži i to za svaku stvar posebno", rekao je Ralić Pred Osnovnim sudim u Kuršumliji, gde se trenutno vodi spor oko stalka za papire.

U pitanju je stalak od pletene žice, koji vredi oko 300 dinara.

Nakon što je opština izgubila tri spora, tužila je bivšeg predsednika Nebojšu Milosavljevića za nadoknadu štete u iznosu od 1,2 miliona dinara.

U tužbi se navodi da su stvari, za koje je sud utvrdio da pripadaju Milosavljeviću, nanele štetu u kabinetu predsednika opstsine.

"Slike su oštetile zid, akvarijum oštetio komodu, a maketa jedrilice ormar", navodi se u tužbi, koji je sud u međuvremenu odbacio.

Bivši predsednik opštine Blace Nebojša Milosavljević kaže da sve ove stvari nemaju veliku vrednost ali da njemu mnogo znače, te da će ih sve povratiti sudskim putem. U svim ovim sporovima, radi izvođenja dokaza učestvovali su brojni svedoci, a sporovi traju već dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: