Obama preti Rusiji novim sankcijama

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da Rusija može da očekuje dodatne sankcije ako pojača podršku separatistima na istoku Ukrajine.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.04.2014.

07:20

Default images

"Ono što sam dosledno govorio je to da će svaki put kada Rusija preduzme ovakve korake sa ciljem da destabilizuje Ukrajinu i povredi njenu suverenost onda snositi posledice", rekao je Obama u intervjuu za televiziju CBS.

Nove američke sankcije protiv Rusije zbog njenih akcija u Ukrajini mogle bi biti najavljene već u petak ukoliko, kako se očekuje, sastanak u Ženevi ne bude doneo značajniji napredak, prenosi Rojters.

Američki zvaničnici, naime, ne očekuju da na sastanku ruskih, ukrajinskih, američkih i zvaničnika EU u Ženevi bude postignut neki značajniji korak napred u rešavanju ukrajinske krize, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: