RUS: Učešće zavisi od stanja noćas

Delegacija Rusije spremna je na razgovore o Ukrajini u Ženevi, ukoliko se ne dogodi nešto kardinalno na jugoistoku Ukrajine tokom noći, rekao je Karasin.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.04.2014.

19:02

Default images

Delegacija Rusije spremna je da učestvuje na za sutra planiranom međunarodnom susretu o Ukrajini u Ženevi bez prethodnog uslovljavanja i ako se "ne dogodi ništa kardinalno dramatično na jugoistoku Ukrajine večeras i tokom noći", izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Grigorij Karasin.

"Spremamo se za taj susret bez ikakvih uslova", rekao je Karasin agenciji RIA Novosti, kometarišući izjavu vršioca dužnosti ukrajinskog ministra inostranih poslova Andreja Deščice da će Kijev u Ženevi insistirati na ukidanju odluke ruskog parlamenta o mogućnosti upotrebe ruske vojske u Ukrajini, i povlačenju ruske vojske sa Krima.

"Naravno, naša pozicija biće zasnovana na logici razvoja događaja poslednjih meseci, koja je pre svega vezana za zabrinutost realnim stanjem stvari u Ukrajini, svakom odsustvu odnosa uvažavanja aktuelnih kijevskih vlasti prema stavu regiona, pre svega jugoistoka Ukrajine. I mislim da će susret biti posvećen zajedničkom traženju načina izlaska iz nastale krizne situacije. Sa tim se spremamo za sutrašnji susret", rekao je ruski diplomata.

Prema njegovim rečima, delegacija Rusije planira da učestvuje na ženevskom susretu ako "se večeras i tokom noći ništa kardinalno dramatično na jugoistoku Ukrajine ne desi", navodi RIA Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: