Dobkin možda bojkotuje izbore

Mihail Dobkin iz Partije regiona kaže da neče učestvovati na predsedničkim izborima u Ukrajini ako vlasti u Kijevu primene silu prema demonstrantima.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.04.2014.

17:22

Default images

Predsednički kandidat Partije regiona Mihail Dobkin izjavio je danas da će povući kandidaturu i da neće priznati rezultate izbora zakazanih za 25. maj ukoliko vlast primeni vojnu silu prema civilima u jugoistočnim regionima Ukrajine, izražavajući sumnju i da će izbori uopšte biti održani.

"Ukoliko na jugoistoku aktuelna ukrajinska vlast primeni silu, armiju i otvori vatru na civile, povući ću se iz predsedničke kampanje i nikada neću priznati izbore niti onoga ko bude postavljen na tu funkciju", rekao je on u Harkovu a prenosi ukrajinska agencija UNIAN.

Dobkin je rekao da je faktički onemogućen da učestvuje u TV emisijama "zbog fizičkog sprečavanja", i izrazio sumnju da bi izbori mogli uopšte biti održani, jer na njihovoj propasti rade mnogi kandidati "koji danas govore o neophodnosti spasavanja Ukrajine".

Kandidatkinja Otadžbine (Batkivščine) i bivša premijerka Julija Timošenko pozvala je danas drugog kandidata, biznismena Pjotra Porošenka, kao i druge kandidate, da prekinu "tradicionalnu izbornu kampanju" i ulože maksimalne napore radi "zaštite Ukrajine od vojne agresije Rusije", prenela je agencija Ukrinform.

"Pozivam Porošenka da skine te bilborde koji koštaju desetine miliona dolara koji, iskreno govoreći izazivaju kod ljudi revolt, i prekine putovanje po regionima sa plesom i cirkuskim mečkama", rekla je Timošenkova na otvorenoj sednici Glavnog štaba Pokreta otpora, navodi ukrajinska državna agencija.

Timošenkova je juče najavila formiranje "Opštenarodni pokret otpora ruskoj agresiji", saopštavajući da će njena partija dati svoje regionalne kancelarije, kako bi u njima bili punktovi za mobilizaciju.

"U svakoj oblasti, gradu, biće formirani specijalni mobilizacijski punktovi, koji će onima koji žele omogućiti da učestvuju u odbrani zemlje", rekla je bivša premijerka.

Ukrajinski mediji preneli su da će prve "teritorijalne brigade biti formirane u Harkovskoj, Zaporoškoj i Dnjepropetrovskoj oblasti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: