KiM: Srbinu povratniku ukrali kravu

Nepoznati počinioci ukrali su jutros kravu Žarku Jevtiću, Srbinu povratniku u metohijsko selo Žač, u opštini Istok, rekao je predstavnik sela Nebojša Drljević.

Izvor: Beta

Četvrtak, 10.04.2014.

10:19

Default images

Prema njegovim rečima, Jevtiću je krava odvedena iz štale.

Drljević je za agenciju Beta kazao da je porodica Jevtić kravu kupila novcem koji mu je za tu namenu stigao od donatora iz Kanade.

Jevtić se prošle godine vratio u Žač sa suprugom i petoro dece. Policija Kosova je izvršila uviđaj i nastaviće istragu o krađi.

Povratnici u selu Žač do sada su bili meta više napada i krađa.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je danas incident u metohijskom selu Žač, u opštini Klina, gde su nepoznati počinioci jutros povratničkoj porodici Jevtić sa petoro dece, ukrali kravu, kupljenu novcem dobijenim od donatora iz Kanade.

"Upozoravamo nadležne u Prištini da je na ovaj način porodici Jevtić, koja se prošle godine vratila u Žač, ugrožen opstanak, jer im je ukradena krava bila sve i omogućavala da prehrane decu", navodi se u saopštenju Kancelarije.

Ta institucija je zatražila da nadležni pronađu i kazne odgovorne za taj, "pre svega nehumani događaj, koji dovodi u pitanje povratak Srba na svoja napuštena ognjišta i njihov održivi opstanak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: