SNS ponovo optužuje DS za korupciju

SNS Novog Sada ponovo optužio članove pokrajinske vlade iz DS za korupciju. DS navodi da je jedini rezultat SNS uništen javni sektor.

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.04.2014.

15:59

Default images

Gradski odbor SNS u Novom Sadu ponovo je danas optužio predsednika i potpredsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i Dragoslava Petrovića za korupciju, navodeći da je pokrajinska subvencija jednom privatnom preduzeću, od oko 660.000 evra, umesto u novcu vraćena tako što su pokrajini isporučeni sifoni za sudopere i creva za zalivanje.

Iz pokrajinskog Fonda za razvoj novih tehnologija je firmi “Tehnoeksport” u Inđiji isplaćeno 661.303 evra na ime subvencije kojom se, kako stoji u propisima tog fonda, preduzeća osposobljavaju za izvoz i konkurenciju na tržištu EU, navedeno je u saopštenju novosadskih naprednjaka.

Aranžman sa tom indjijskom firmom pokazuje “na koji način su razbacivane pare” iz tog pokrajinskog fonda, navodi Gradski odbor SNS i dodaje da je u Fondu za razvoj novih tehnologija “potrošeno ukupno 35 miliona evra za subvencije 108 privatnih preduzeća.

Za takvo poslovanje fonda, “bez presedana u investicionoj praksi u svetu”, odgovorni su Petrović i Pajtić, “koji su ustanovili fond i naredjivali kako da se troše pare”, ocenjuju novosadski naprednjaci i ponovo pozivaju dvojicu čelnika pokrajinske vlade da hitno podnesu ostavke.

U saopštenju je precizirano da je firma “Tehnoeksport” subvenciju veću od pola miliona evra “vratila kao donaciju u robi od koje oni kojima je ta roba navodno podeljena nisu imali gotovo nikakve koristi”.

Više od 21.200 jednodelnih sifona, po ceni od oko 38.400 evra ukupno i još toliko dvodelnih sifona za koje je zaključeno da ukupno koštaju oko 70.400 evra, kao i kilometri plastičnih creva za zalivanje dati su pokrajinskoj Direkciji za robne rezerve, odakle je ta roba “navodno podeljena ustanovama u Vojvodini”, za koje je utvrdjeno da im je “jako potrebna”, navodi SNS.

Tako je, kako se dodaje u saopštenju, školama za učenike sa smetnjama u razvoju isporučeno 5.370 komada sifona.

Preostalu ratu duga , od oko 477.800 evra, “Tehnoeksport” je “vratio” tako što je, prema zaključku pokrajinske vlade, Savezu penzionera Vojvodine poklonjeno više od 29.900 “sanitarnih paketa”, uz koje su stavljena po dva elastična sifona i još po 22 metra creva za polivanje, odnosno ukupno 667 kilometara creva, preciziraju naprednjaci.

Ti paketi su “navodno podeljeni” i penzionerima, Studentskom centru u Novom Sadu, javno-komunalnom preduzeću u Senti i Opštini Bela Crkva.

Gradski odbor SNS zahteva da Petrović i Pajtić odgovore na pitanje “ko ima koristi od ovih transakcija” i koliko je ljudi zaposleno zahvaljujući subvenciji privatnom preduzeću od 661.303 evra.

Kakav je to fond, koji služi za to da Petrović i Pajtić, na zaobilazni i zamršen način kupuju sifone i creva za 661.303,65 evra, koje su uzeli uiz džepova gradjana Vojvodine i da li je to posao jedne proevropske regionalne vlade, kako se predstavlja pokrajinska administracija”, upitao je Gradski odbor SNS i dodao da “Novosadjani i Vojvodjani traže da Pajtić i Petrović hitno podnesu ostavke”.

Gradski odbor SNS u Novom Sadu je, prethodnog dana, zatražio od čelnika Vlade Vojvodine da objave sve ugovore o subvencijama i vraćanju subvencija u naturi, koje su sklopili sa 108 privatnika, jer će onda, kako je naveo taj odbor, svakom biti jasno da je vojvodjanska vlast ogrezla u korupciji.

Novosadski DS: Jedini rezultat SNS uništen javni sektor

Novosadski odbor DS odbacio je danas optužbe naprednjaka za korupciju, navodeći da je jedini rezultat SNS uništen javni sektor, štrajkovi i mafijaški obračuni.

Reagujući na saopštenje gradskog odbora SNS, u kojem su optužili predsednika i potpredsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i Dragoslava Petrovića za korupciju, demokrate navode da je jedini rezultat "vladavine kriminalne klike" okupljene oko "najnesposobnijeg gradonačelnika kojeg je Novi Sad ikada imao" činjenica da preko 20.000 novosadskih porodica strepi da li će im deca u vrtićima biti nahranjena.

DS dodaje da je potpuno uništen javni sektor, da su štrajkovi svakodnevni, kao i mafijaški obračuni.

"Za to vreme naprednjaci se bave 'sifonima' kao vrhunskim dometom svoje štetočinske politike jer su toliko uništili i upropastili Novi Sad da im jedino zaista i preostaje da prebrajaju 'sifone'", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: