Janukovič sve zove na referendum

Svrgnuti ukrajinski predsednik Viktor Janukovič pozvao sve regione u Ukrajini da se referendumom izjasne o svom statusu, javlja Skaj njuz.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 28.03.2014.

08:53

Default images

Janukovič je zapravo predložio održavanje sveukrajinskog referendum, umesto prevremenih predsedničkih izbora i zatražio da bude isključen iz "Partije regiona", javio je Itar Tas s.

"Samo sveukrajinski referendum, a ne prevremeni predsednički izbori, bi mogao da u značajnoj meri stabilizuje političko stanje i očuva suverenitet i teritorijalnu celovitost Ukrajine", kaže se u njegovom obraćanju skupštini "Partije regiona" koje je poslato i agenciji Itar Tas s.

"Molim da mi oduzmete ovlašćenja počasnog predsednika Partije regiona i da me isključite iz partije", napisao je Janukovič.

On se, podsetimo, nalazi u Moskvi, nakon što je pobegao iz zemlje pošto je svrgnut s vlasti. Zatražio je i dobio zaštitu Rusije, dok se nalazi na njenoj teritoriji.

On se do sada dva puta zvanično obratio javnosti, od kada je u azilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: