"Neophodna ozbiljna reforma DS"

Politički savet Demokratske stranke zatražio je ozbiljnu reformu stranke, nakon lošeg rezultata na vanrednim izborima 16. marta.

Izvor: B92

Petak, 21.03.2014.

15:17

Default images

Demokratska stranka je na vanrednim izborima osvojila 6,04 odsto podrške birača, a predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović rekao je Tanjugu da je neophodno da stranka napravi jasan program kako će delovati u budućnosti i zatražio zajedničku sednicu sa Predsedništvom te stranke.

"Na predstojećoj skupštini demokrata rešavaće se i kadrovska pitanja", istakao je Mićunović.

Moraju se, dodao je, napraviti i jasni programi kako će stranka izaći posle minulih izbora na kojima je osvojila 6,04 odsto glasova.

Na pitanje da li je savet raspravljao i o eventualnoj ostavci lidera te stranke Dragana Djilasa, Mićunović je odgovorio da nije i ponovio da oni traže da se razgovara o budućoj politici stranke.

"Mi se time ne bavimo", poručio je Mićunović.

Portparol DS Aleksandra Jerkov najavila je pre dva dana da je za nedelju, 23. mart zakazana sednica Predsedništva, a da će sedmicu kasnije, 30. marta, biti održana i sednica Glavnog odbora stranke. Na ovim stranačkim organima analiziraće se rezultat vanrednih parlamentarnih izbora, održanih 16. marta.

Na sednici Glavnog odbora, u skladu sa stranačkim Statutom DS, istakla je, biće doneta odluka o održavanju Izborne skupštine te stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: