Šarić saslušan, određen pritvor

Odbegli narko-bos Darko Šarić uhapšen jutros u zajedničkoj akciji kojom su rukovodili ministri pravde Srbije i Crne Gore. Posle saslušanja određen mu je pritvor

Izvor: B92

Utorak, 18.03.2014.

07:14

Default images

Šarić je nešto pre 10h stigao u Specijalni sud, saslušan je od 11 do 12 časova, a zatim mu je Krivično vanraspravno veće odredilo pritvor do 60 dana.

Šarić se krio u zemljama Latinske Amerike, prelazeći iz jedne zemlje u drugu, gde je i pronađen. Nakon što je uhvaćen, on je prebačen u Crnu Goru, gde je zvanično uhapšen.

Kako takođe saznajemo, najvažniju ulogu u njegovom hapšenju imala je srpska BIA i njen šef.

U podne je u zgradi Vlade održana konferencija za novinare, na kojoj su govorili ministar pravde Nikola Selaković i specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Oni su naveli da se Darko Šarić organima Srbije predao bezuslovno kada je shvatio da je lociran, kao i da su pregovori sa njim počeli pre mesec i po dana. Zbog interesa istrage nisu izneli preciznije informacije o tome gde je i kako uhapšen Darko Šarić, jer je u bekstvu još 18 njegovih saradnika.

Odmah potom je počela i vanredna sednica Vlade Srbije.
Izlazak iz zgrade policije u Ulici 29. novembra (Tanjug)
Ministri pravde i unutrašnjih poslova Crne Gore Duško Marković i Raško Konjević takođe su u vladinoj vili Gorica u Podgorici održali konferenciju za novinare na kojoj su, između ostalog, rekli da je Šarić u Crnoj Gori bio kratko jutros i da se na aerodromu u Podgorici video sa porodicom.

Samo nekoliko sati od kako se pojavila vest da je uhapšen, Šarić je već oko 08.45, u pratnji pripadnika BIA, sleteo na beogradski aerodrom, odakle je odmah odvezen u policijsku stanicu u Ulici 29. novembra, a nakon toga je, posle identifikacije, prebačen u zgradu Specijalnog suda.

Tamo je nešto posle 11 sati počelo njegovo saslušanje, odnosno sednica suda povodom određivanja pritvora jutros privedenom narko-bosu. Portparolka suda Dušica Ristić je precizirala da Šarića saslušava dežurno krivično vanpretresno veće. Ona je dodala da će veće posle saslušanja odlučiti o pritvoru, odnosno o tome da li na snazi ostaje rešenje kojim je Šariću određen pritvor 9. decembra 2010. godine.

Ristićeva je potvrdila i da se suđenje Šariću i njegovoj grupi, optuženoj za šverc kokaina, nastavlja 24. marta pred tim sudom.
Dolazak u Specijalni sud (Tanjug)
Šarićev branilac Radoslav Bačević, rekao je agenciji Beta da će Šarić biti saslušan o tome gde se nalazio do hapšenja. On je dodao da je njegov klijent jutros već dao "kratku" izjavu u gradskoj policiji Beograda, nakon čega je prebačen u Specijalni sud gde će, u prisustvu advokata, dati izjavu o tome gde se nalazio do hapšenja.

Pratite vanredne Vesti na TV B92.

Večeras u 21h na TV B92 gledajte i specijalnu emisiju posvećenu hapšenju Šarića. Gosti Tatjane Aleksić biće ministar pravde Nikola Selaković i specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

541 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: