Ban poziva: Uzdržite se provokacija

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun pozvao je danas, uoči refereduma na Krimu, sve strane da se uzdrže od provokacija i nepromišljenih odluka.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.03.2014.

20:44

Default images

Ban je rekao da je situacija u Ukrajini dovela međunarodnu zajednicu do raskršća i upozorio da postoji opasnost da dešavanja eskaliraju do zabrinjavajućeg nivoa.

Pozivajući sve strane da se klone provokacija i neproračunatih koraka u narednim danima, Ban je istakao da je put za mirno rešenje situacije i dalje otvoren, prenela je agencija Itar-Tas s.

Kremlj je saopštio da je Ban ranije tokom dana telefonom razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Putin je rekao Banu da se predstojeći referendum na Krimu o budućnosti ukrajinskog poluostrva održava u skladu sa međunarodnim pravom.

"Vladimir Putin je istakao da je odluka o održavanju referenduma potpuno u skladu sa normama međunarodnog prava i Povelje UN", saopštio je Kremlj.

Na Krimu će u nedelju biti održan referendum na kojem će stanovnici birati između pripajanja Rusiji i veće autonomije unutar Ukrajine, u krajnje napetoj atmosferi pošto Zapad referendum smatra nezakonitim i preti sankcijama Moskvi, za koju je glasanje potpuno legitimno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: