Održana "Beseda u Zoranovu čast"

Pobednica ovogodišnjeg takmičenja "Besede u Zoranovu čast" je Bojana Pavlović, sa besedom "Idiotes".

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.03.2014.

17:49

Default images

Ona je, po oceni žirija, ostavila najbolji zbirni dojam kada je reč o kvalitetu govora, originalnosti izvođenja, jasnoći poruke i reakciji publike.

Tema ovogodišnjeg, 9. takmičenja "Besede u Zoranovu Čast", bila je rečenica pokojnog premijera Srbije i lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića: "Zalažem se za urbano, civilizovano i evropsko društvo, a protiv diktature".

Foto: Tanjug
"Ako ijedan tren moje reči budu živele u vama, znaćete da ne spavate. Da ste budni. I onda probudite one do sebe, a oni druge spavače, letargične i sve nedužne zombije utonule u demagogiju", jedna je od poruka najbolje od 10 besednica i besednika.

Žiri, čiji je predsednik bila glumica Gorica Popović, a članovi Ružica Đinđić, Dragan Đilas, Dragoljub Mićunović, Dejan Mijač, Predrag Koraksić Koraks i Branko Cvejić, dodelio je drugu nagradu Jovani Tomašević, a treću Mariji Arsić.
Foto: Tanjug
Predsednica žirija je istakla je da se ovogodišnje takmičenje odlikovale dobrim nastupima i zanimljivim besedama, te da su pobednika odredile nijanse.

Takmičenje "Besede u Zoranovu čast" organizovali su, kao i svake godine, Fondacija "Dr Zoran Đinđić" i Demokratska stranka.
Foto: Tanjug
Pre jedanaest godina, na ulazu u zgradu Vlade Srbije, ubijen je dr Zoran Đinđić.

Za života, Zoran Đinđić nije dobio razumevanje većinske javnosti, zaključuju oni koji ga danas proučavaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: