Rodić: Ne smanjivati snage Kfora

Ministar odbrane u odlazećoj Vladi Srbije, Nebojša Rodić i komandant Štaba Združenih snaga NATO u Napulju, admiral Brus Klingan razgovarali su u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.02.2014.

15:54

Default images

Teme su bile regionalna saradnja i uloga Srbije u izgradnji bezbednosnosti na Balkanu i saradnja Srbije i NATO u programu Partnerstvo za mir.

Ministarstvo odbrane je saospstilo da su Rodić i Klingan naglasili značaj saradnje Vojske Srbije i Kfora čiji rezultati doprinose jačanje bezbednosti u regionu.

Rodić je rekao da će održavanje neutralne pozicije NATO pomoći sprovođenje Briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i istakao da je u tom smislu od posebne važnosti da ne dođe do smanjenja snaga Kfora.

Admiral Klingan je izrazio zadovoljstvo komunikacijom na visokom nivou Srbije i NATO, i želju da se kvalitetna saradnja nastavi.

U razgovoru je istaknut značaj predstojećeg sastanak zamenika načelnika generalštabova u okviru Procesa saradnje ministara odbrane zemalja Jugoistočne Evrope. Taj sastanak će biti u Beogradu od 10. do 13. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: