Nikolić: Važna nam EU, ali i Rusija

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je da je članstvo u EU važan cilj za Srbiju, ali da joj je podjednako važno i očuvanje odličnih odnosa sa Rusijom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.02.2014.

15:41

Default images

"Uvereni smo da će proces priključenja Srbije Evropskoj uniji dati dodatnu vrednost uzajamnim vezama Republike Srbije i Ruske Federacije”, rekao je Nikolić tokom razgovora sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksejem Jurjevičem Meškovom.

Nikolić i Meškov saglasili su se da je potrebno više promovisati zajedničke projekte koje su pokrenule ruske i srpske kompanije, pre svega zbog toga što bi njihov pozitivan ishod bio dobar znak za brojne ruske investitore koji su zainteresovani da ulažu u srpsku privredu, saopštila je pres služba predsednika.

Govoreći o realizaciji projekta "Južni tok”, predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što se sve odvija prema planu i istakao potrebu da se efikasno rešavaju svi tehnički problemi koji bi se mogli pojaviti.

Zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije rekao je da "Južni tok” nije samo gasovod, već predstavlja i mehanizam kojim će se drastično poboljšati ekonomski i privredni uslovi u zemljama kroz koje će proći.

Mrkić i Meškov za unapređenje odnosa

Meškov se danas sastao i sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivanom Mrkićem. Njih dvojica su ocenili da Srbiju i Rusiju povezuju dobri i prijateljski odnosi i založili su se za njihovo dalje unapređenje.

Mrkić i Meškov su, kako je navedeno u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, razmotrili pitanja vezana za bilateralnu saradnju, kao i aktuelne međunarodne teme.

"U srdačnom razgovoru obostrano je ocenjen visoki nivo dobrih i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Ruske Federacije", navelo je MSP.

Mrkić i Meškov su istakli opredeljenje obeju zemalja za intenziviranje odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao i za nastavak političkog dijaloga na visokom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: