Andreas Papandreu u Prištini

Izvor: SRNA, Beta

Sreda, 15.01.2003.

19:34

Default images

Predsedavajući EU i šef grčke diplomatije Jorgos Papandreu izjavio je tokom razgovora sa srpskim poslanicima u Skupštini Kosova da je za srpsku zajednicu najbolje da se kroz institucije bore za svoje interese i prava. Papandreu je tokom sastanka u Prištini sa delegacijom Koalicije "Povratak" rekao da će EU i on lično pratiti razvoj situacije na Kosmetu. Član Predsedništva Skupštine Kosova Oliver Ivanović izjavio je SRNI da je na sastanku sa Papandreuom rečeno da bi određeni stepen decentralizacije na Kosovu znatno i direktno uticao na povratak u pokrajinu, jer bi osigurao kakvu-takvu perspektivu opstanka. Prema Ivanovićevim riječima, srpski poslanici ukazali su Papandreuu da nisu zadovoljni svojim statusom i tretmanom u parlamentu Kosova, da ostvaren povratak prognanih lica za posljednje tri godine nije dovoljan i da može i mora biti bolji i obimniji. On je najavio i da će delegacija Koalicije "Povratak" u aprilu u Briselu razgovarati sa predsjedavajućim EU.

Šef grčke diplomatije i predsedavajući EU Jorgos Papanderu izjavio je u sredu uveče u Prištini da će Grčka pružiti pomoć Kosovu u iznosu od 15 miliona evra u sklopu programa za razvoj Balkana. Prioritet za ulaganje tih sredstava biće izgradnja naftovoda od Skoplja do Uroševca.

Posle susreta sa grčkim ministrom spoljnih poslova predsednik Kosova Ibrahim Rugova je podsetio da Papandreu po drugi put boravi na Kosovu. Grčki diplomata je preneo plan EU da u regionu izgradi novu budućnost koja neće biti zasnovana na konfltiktima. Papandreu se založio da Balkan bude ravnopravni deo Evrope. Na kraju svoje posete Papandrua se susreo sa predsednikom Demokratske partije Kosova Hašimom Tačijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: