RAZGOVORI DJINDJIC-SOLANA

Izvor: B92

Sreda, 21.06.2000.

14:37

Default images
Jedan od lidera Saveza za promene i predsednik Demokratske stranke Zoran Djindjić razgovarao je danas u Briselu s visokim predstavnikom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Havijerom Solanom o mogućnostima ekonomske obnove Srbije nakon demokratskih promena. Nakon polučasovnog razgovora u sedištu Saveta ministara EU, Djindjić je rekao da "opozicija u Srbiji mora gradjanima da ponudi jasnu ideju, a to je evropska Srbija". "Ne možemo ništa drugo da ponudimo osim Evrope", rekao je Djindjić i izrazio uverenje da će opozicija sigurno pobediti na narednim izborima. On je rekao da je sagovornicima predstavio i plan bivšeg guvernera centralne banke Jugoslavije Dragoslava Avramovića o osnivanju fonda u Srbiji za finansiranje projekata rekonstrukcije infrastrukture i poljoprivrede. On je, medjutim, rekao da ne očekuje da će EU doneti konačnu odluku o tim projektima, ali je dodao da su predstavnici EU tu ideju "sa zanimanjem prihvatili". Na pitanje da li je sa Solanom razgovarao o daljem ublažavanju sankcija Srbiji, Djindjić je rekao da to danas nije bila centralna tema razgovora ali da se to pitanje stalno ističe u razgovorima predstavnika opozicije i EU. Djindjić se sastao i sa članom Evropskog parlamenta Doris Pak, a očekuje ga susret sa koordinatorom Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope Bodom Hombahom kao i sa saradnicima evropskog komesara za spoljnu politiku Krisa Patena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: